Ταξιδιωτικές Συμβουλές

Διαβατήρια – ταυτότητα

Όλοι οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκτός από τους Άγγλους μπορούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα με την επίδειξη της ταυτότητας τους. Οι Άγγλοι πρέπει να έχουν μαζί τους και το διαβατήριο τους πάντα θεωρημένο. Πολίτες άλλων κρατών μπορούν να παραμείνουν στην Ελλάδα χωρίς βίζα από 60 έως 90 μέρες ανάλογα από το ποια χώρα έρχονται.

Κλίμα

Εύκρατο – θαλάσσιο,  μεσογειακό χαρακτηρίζεται το κλίμα στο νησί χωρίς να λείπουν οι δυνατοί άνεμοι κατά τα μελτέμια. Σπάνια έχουμε πτώση της θερμοκρασίας κάτω από το 0ο και άνοδο πάνω από τους 37ο , ενώ κατά τη διάρκεια του χειμώνα η θερμοκρασία κυμαίνεται 10ο-12ο. Στην Τήνο εμφανίζονται και δυνατοί άνεμοι που προκαλούν ακόμα και θαλασσοταραχή και είναι γνωστοί ως λευκοί άνεμοι.

Νόμισμα

Το νόμισμα με το οποίο γίνονται οι συναλλαγές στην Ελλάδα όπως και στις περισσότερες Ευρωπαϊκές Χώρες είναι το Ευρώ. Υπάρχουν χαρτονομίσματα των 5, 10, 20, 50, 100, 200, 500 ευρώ και κέρματα των 1, 2, 5, 10 ,20, 50 λεπτών και 1 και 2 ευρώ.

Τράπεζες

Όσοι επισκέπτες ενδιαφέρονται για τραπεζικές συναλλαγές σε οποιαδήποτε τράπεζα της Τήνου θα πρέπει να γνωρίζουν το ωράριο τους, το οποίο είναι το εξής Δευτέρα – Πέμπτη 8:00- 14:30 και Παρασκευή 8:00-14:00. Αυτόματα μηχανήματα ανάληψης χρημάτων όλων των τραπεζών υπάρχουν σε όλο το νησί.

Τοπική ώρα

Η Ελλάδα είναι 2 ώρες μπροστά από την ώρα Γκρίνουιτς (Οκτώβριο-Μάρτιο) και 3 ώρες μπροστά (Μάρτιο-Οκτώβριο).


Scroll to top